VVD-gemeenteraadslid Juliette Gilissen (Foto: PR).

VVD maakt zich zorgen over ouderen in Stevenshof

De VVD in Leiden maakt zich zorgen over het welzijn van ouderen in de Stevenshof, blijkt uit vragen van deze partij. Aanleiding is een onderzoek van twee studenten van de Leidse Hogeschool. Daaruit blijkt ouderen zich onveilig voelen door jongeren in de buurt. Ook weten veel ouderen te weinig over de wijzigingen in de zorg die vanaf 1 januari worden doorgevoerd.

Veel ouderen zouden zich ook graag meer inzetten voor de wijk. Zij weten alleen slecht hoe zij in contact kunnen komen met organisaties die vrijwilligers zoeken. De VVD wil dat de wijkagent en sociale wijkteams zich meer gaan inspannen om het gevoel van onveiligheid te verminderen en ouderen meer te betrekken bij de wijk. Ook wil de VVD dat de openbare ruimte schoner en veiliger wordt.

Leiden Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×