SP en GroenLinks willen duidelijkheid over Muziekhuis

GroenLinks en SP willen duidelijkheid over het Muziekhuis en Q-bus nu het convenant tussen beide organisaties, de gemeente en de buurt afloopt. Ook willen de raadsfracties weten of de oefenruimtes en studio kunnen blijven bestaan. Dat blijkt uit vragen die beide partijen stellen aan cultuurwethouder Robert Strijk (D66).

Beide partijen willen duidelijkheid omdat deze week poppodium Gebroeders De Nobel opent en daarmee het convenant officieel eindigt. Voor de gebruikers en de buurtbewoners is nu veel onduidelijk. In eerste aanleg zou het Muziekhuis, vanwege huurachterstand, vandaag zijn deuren moeten sluiten. De gemeente heeft enkele maanden respijt gegeven.

SP en GroenLinks maken zich vooral zorgen “om het voortbestaan van laagdrempelige oefen- en opnamefaciliteiten voor muzikanten” en vinden verder dat de muziekprogrammering op deze locatie een aanvulling op het muziekaanbod in Leiden en geen concurrentie zijn van o.a. Gebroeders De Nobel.

Advertentie

Cultuur Leiden Politiek Muziekhuis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×