De onoplettende automobilist zou bij deze bocht zomaar het fietspad op kunnen rijden. Aanpassingen aan de bestrating moeten de bocht van Smaragdlaan naar Diamantlaan duidelijker maken.

Omgeving Diamantlaan wordt verkeersveiliger

De gemeente gaat nog dit jaar een aantal aanpassingen doorvoeren bij de inrichting van de Diamantlaan en omgeving. De gemeenteraad had wethouder Strijk afgelopen zomer opgeroepen om werk te maken van de verkeersveiligheid in de wijk. In overleg met omwonenden is nu een aantal maatregelen afgesproken. De zaken die snel aangepakt kunnen worden, doet de gemeente nog voor de kerst. De rest volgt begint volgend jaar.

Bij de kruising Diamantlaan – Opaalstraat komt een zebrapad. Door de bestrating deels te vervangen door ‘groenvlakken’ worden voetgangers naar de nieuwe oversteekplek geleid. Ook aan de andere kant van de Diamantlaan, op de kruising met de Smaragdlaan, wordt de bestrating aangepast. Er komt daar geen zebrapad, maar door aangepaste bestrating moet de bocht duidelijker worden.

Ook bij het winkelcentrum verandert er het een en ander. Er komen accenten in de bestrating om de oversteekplekken en het fietspad beter aan te geven. Ook gaat de grote vrachtwagen van Jumbo weer op het plein zelf laden en lossen. Dat gebeurt voortaan pas na schooltijd. De supermarktketen past daarvoor de levertijden aan.

Om iets aan te snelheid van het verkeer te doen gaat de politie vaker controleren en ook wordt er af en toe een display opgehangen dat weggebruikers op hun snelheid attendeert. Dat ‘Snelheids Informatie Display’ rouleert langs verschillende plekken in de stad. Momenteel hangt het display op de Zijlsingel. Ook wordt er strenger toegezien op laden en lossen en parkeren.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×