Vijf Meihal (Foto: Sportbedrijf Leiden).

PvdA maakt zich zorgen over nieuwe Vijf Meihal

De gemeenteraadsfractie van de Partij van de Arbeid in Leiden maakt zich zorgen over de voortgang van de nieuwe Vijf Meihal. In 2017 staat de nieuwbouw gepland en de gemeenteraad heeft nog geen zicht op de plannen. De PvdA wil weten wanneer deze met de raad worden gedeeld.

Audiofragment: Duo-raadslid Martijn Otten van de PvdA over de plannen voor de nieuwe Vijf Meihal.

Wat de fractie vooral zorgen baart is dat eventuele vertraging van de bouw leidt tot problemen voor de sportfaciliteiten van het Leonardo College. Deze school, waar extra aan sport wordt gedaan, gaat aan de Telderskade een nieuwe school bouwen. Op de nieuwe locatie zal de school voor de sportactiviteiten gebruik gaan maken van de nieuwe Vijf Meihal.

De nieuwe hal moet ook groter worden om het gebrek aan zaalsportruimte op te vangen. Voor veel zaalsportverenigingen is de Vijf Meihal de thuisbasis. De basketballers van ZZ-Leiden maken onder andere gebruik van de hal.

De PvdA-fractie is niet gerust op een goede uitkomst van de nieuwbouwplannen omdat de wethouder een miljoen euro van de Vijf Meihal voor combinatie-zwembad De Vliet lijkt te willen gebruiken. De PvdA wil niet dat de plannen van de Vijf Meihal lijden onder een duurder zwembad. De in 2012 gestelde eisen wat betreft grootte en faciliteiten moeten wat betreft de fractie onverkort worden uitgevoerd.  

De huidige Vijf Meihal werd in 1968 gebouwd en is volgens de PvdA dringend toe aan vervanging.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×