Medewerkers van het Leidse bedrijf Riool.nl namen de brandweer gisteren werk uit handen. Ze ontdekten niet alleen een brandje in 't Praethuys waar ze toevallig net aan het werk waren, ze doofden ook de vlammen en voerden met een rioolcamera een nacontrole uit tussen het plafond. (Foto's: Toon van der Poel).

Riool-ontstoppers blussen brand bij 't Praethuys

Een brandje in Café ’t Praethuys in de Vrouwenkerkkoorstraat was gisteren snel geblust. Twee medewerkers van ontstoppingsbedrijf Riool.nl die toevallig in de kroeg aan het werk waren, ontdekten vlammen en rook die uit het plafond kwamen. Ze doofden het vuur en voerden bovendien een nacontrole uit door met hun rioolcamera tussen de plafondplaten te kijken of de brand echt helemaal uit was. Dat bleek het geval.

De mannen van Riool.nl kregen een compliment van de brandweer voor hun kortdate optreden. De brandweer heeft het pand nog wel gecontroleerd, maar hoefde verder niet meer in actie te komen. Wel maakten de brandweerlieden rondom de brand een gat in het plafond voor een eindcontrole.

DSC_7874.jpeg

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×