De Ode aan Rembrandt staat sinds vanmiddag aan de zeezijde van Leiden Centraal. (Foto's: Chris de Waard).

Ode aan Rembrandt wijst eindelijk naar zee

Het kunstwerk Ode aan Rembrandt van Jan Wolkers is vanmiddag rond 13.00 uur op zijn definitieve plek gezet. Karina Wolkers, de weduwe van Jan, draaide samen met wethouder Laudy de bouten aan, waarmee het kunstwerk in de grond staat verankerd.

Audiofragment: De Ode aan Rembrandt is vandaag naar de achterzijde van het station verplaatst. Naae de plek die Jan Wolkers negen jaar geleden aanwees, zo vertelt zijn weduwe Karina.

Negen jaar geleden werd de Ode aan Rembrandt op het Stationsplein neergezet. Tijdelijk, want de beoogde plek aan de zeezijde was nog niet klaar. Daar moest toen onder andere nog een ondergrondse fietsenstalling gebouwd worden. Nu het plein bij de Bargelaan helemaal klaar is en ook de bankjes geplaatst zijn, was ook het moment aangebroken om het kunstwerk te verplaatsen. “Met de punt naar de zee, en, dat snap ik ook wel, ook richting Oegstgeest,” zei Karina Wolkers die vanmiddag aanwezig was bij de verplaatsing.

2014-12-10 13.10.30.jpg

Wethouder Paul Laudy en Karina Wolkers draaiden de laatste bouten vast, nadat het kunstwerk op zijn plek was getakeld.

Cultuur Leiden odeaanrembrandt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×