Ton Lommers onvangt de Leidse Vrijwilligersprijs uit handen van wethouder Roos van Gelderen. (Foto: Jos Versteegen).

Ton Lommers wint Leidse Vrijwilligersprijs

Ton Lommers van Natuur- en Milieueducatie heeft gisteren de Leidse Vrijwilligersprijs 2014 gewonnen. Hij ontving de onderscheiding uit handen van wethouder Roos van Gelderen tijdens de uitreiking in de burgerzaal van het stadhuis. 

Ton Lommers ontving de prijs voor zijn jarenlange inzet bij onder andere Natuur- en Milieueducatie, waar hij betrokken is bij de opleiding van natuurgidsen. Hij heeft zich ingezet voor de Vereniging Leidse Schooltuinen. Hij is medeoprichter van de Stichting de Bloeiende Kip en is bestuurslid van het Vicariaat in de Merenwijk. Lommers is jarenlang lid geweest van de stedenband Leiden-Juigalpa.

Aanmoedigingsprijs

De Aanmoedigingsprijs voor jongere vrijwilligers tot en met 27 jaar werd uitgereikt aan Nathalie Walraad. Ze is al jarenlang zeer actief als vrijwilliger bij zwemvereniging De Zijl. Walraad is daar gediplomeerd leskracht, assistent-coördinator, KNZB-waterpolotrainer en scheidsrechter bij wedstrijden van de jeugdteams.

Organisatieprijs

Dit jaar werd voor het eerst de Organisatieprijs uitgereikt. Hiermee wordt een Leidse vereniging, instelling of organisatie, die op een bijzondere manier met haar vrijwilligers omgaat, onderscheiden. Deze prijs ging naar Stichting Gilde Samenspraak Leiden. Deze organisatie helpt sinds 2006 met zo’n 600 vrijwilligers bijna 1200 mensen met een taalachterstand.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×