Bloemen op de plek van het ongeval herinneren aan het fatale ongeluk op die zondagavond in juni. (Archieffoto: Sleutelstad).

Celstraf en rijverbod voor Leidenaar die meisje doodreed op Kanaalweg

Als het aan de Officier van Justitie ligt gaat de 20-jarige Mohammed M. twee jaar de cel in. Ook mag de beroepschauffeur vier jaar lang niet achter het stuur plaatsnemen. M. racete op zondagavond 15 juni met een snelheid van 115 kilometer per uur over de Kanaalweg in Leiden. De maximumsnelheid is daar 50 km/u.

Bij de oversteekplaats met de Melchior Treublaan ging het vreselijk mis. Daar stak de 16-jarige Nina uit Leiderdorp met haar fiets de weg over en werd door de auto van M. geschept. Door de hoge snelheid van M. had het meisje geen kans. Ze negeerde weliswaar het rode verkeerslicht, maar had de auto nooit op tijd kunnen zien aankomen, zo bleek woensdag tijdens de behandeling van de zaak voor de rechtbank in Den Haag. Die reed 30 meter per seconde. Het meisje werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed ze aan haar verwondingen.

De Officier van Justitie rekent M. het ongeval extra sterk aan, omdat de jongeman beroepschauffeur is. Hij werkte ten tijde van het ongeval bij een taxibedrijf en volgde een opleiding tot rijschoolhouder. Ook bestaat het vermoeden dat M. een wedstrijdje aan het doen was met een achterneef. Die reed op de bewuste avond vlak achter hem. M. en de achterneef ontkennen dat. Het zou toeval zijn dat ze achter elkaar reden.

Leiden aanrijdingnina


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×