De foto van de Albert Heijn-straatkrantverkoper staat bij het supermarkt-filiaal. (Foto: Nico van der Meel).

Politie pakt straatkrantverkoper AH na dertien jaar op

George is weg. Opgepakt om uitgezet te worden. Althans, dat staat op een briefje bij zijn foto in een sinaasappeldoos bij de Albert Heijn aan de Hooigracht. De straatverkoper is vorige week, na een verblijf van dertien jaar in Nederland opgepakt. Buurtbewoners en klanten van de supermarkt maken zich zorgen.

Eén van hen, Nico van de Meel, een klassieke zanger uit Leiden, heeft gehoord dat de uit Egypte afkomstige George in het detentiecentrum in Rotterdam zou zitten om te worden uitgezet. Hij plaatste een bericht op Facebook, omdat hij zich zorgen maakt: “Onze vaste straatnieuwsverkoper, winkelmandjesopruimer, hondenoppasser, boodschappendoener voor mensen die slecht ter been zijn. Atijd een glimlach, nooit bedelend, altijd behulpzaam, nooit klagend, is opgepakt door de politie.” Het bericht werd al ruim 450 gedeeld.

Overigens is niet iedereen treurig over zijn vertrek. Ene Stephan uit Leiden, ook klant bij Albert Heijn, schrijft op Facebook: “Het was een vieze oplichter en homohater. Ik ben blij dat hij eindelijk door de boodschappenmand is gevallen. Deze illegaal deed zich zielig voor en bedelde juist wel bij voornamelijk zwakke en oudere mensen. (…) Hiep Hiep hoera weer eentje minder! Rot maar lekker op naar Egypte engnek!”

Hierna ontspon zich een felle discussie over de vermeende criminele activiteiten van de man. Ook zou hij niet dakloos zijn maar bij een oudere vrouw te wonen en zijn geld uitgeven bij cokedealers in Leidse parken. Navraag bij de politie leverde nog geen informatie op. Die verwijzen naar de IND.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×