De nieuwe elektrische voertuigen en chauffeurs van de gemeente Leiden. (Foto: Buro JP).

Gemeente Leiden rijdt grotendeels elektrisch

Er is vandaag een nieuw elektrische scooter- en wagenpark van de gemeente Leiden en DZB in gebruik genomen. De 22 elektrische scooters en 7 elektrische bestelbusjes vervangen de oude diesel of benzine voertuigen. Het park is verder uitgerust met oplaadpalen en zonnepanelen.

Wethouder Duurzaamheid, Frank de Wit, overhandigde vandaag de sleutels van het nieuwe wagenpark aan de gebruikers. Dierverzorger De Geus van Kinderboerderij Merenwijk kreeg als eerste ‘zijn’ sleutel.

Frank de Wit wil dat de gemeente het goede voorbeeld geeft. “Alle chauffeurs en berijders zijn het gezicht van de gemeente naar de stad toe. Door zich op deze duurzame manier te verplaatsen geven zij het goede voorbeeld”, aldus de wethouder.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×