De flat aan het Van Vollenhoveplein is een van de twee flats in Leiden waar problemen zijn geconstateerd met de balkons. Bewoners kunnen er slechts beperkt gebruik maken van de galerij. (Foto: Chris de Waard).

Leiden heeft risicoflats in beeld: Haagweg en Van Vollenhoveplein

Flatgebouwen in de Apollolaan, Beethovenlaan, Boerhavelaan, Brahmslaan, Kennedylaan, Diamantplein, Haagweg, Hoge Rijndijk, Lammenschansplein, Opaalstraat, Topaasstraat, Van Vollenhovenplein en de Vivaldistraat zijn in opdracht van de gemeente onderzocht op mogelijke constructieve problemen. Bij de Haagweg en het Van Vollenhoveplein bleken die er ook daadwerkelijk te zijn. Dat blijkt uit het antwoord van het college op vragen van de SP.

Audiofragment: Wethouder Laudy (VVD, bouwen) over de risicoflats in Leiden. Alleen aan het Van Vollenhoveplein zijn de problemen nog niet opgelost.

Bij de flatgebouwen aan de Haagweg en het Van Vollenhovenplein zijn inmiddels maatregelen genomen. Bij de Haagwegflat zijn stalen balken onder de balkons aangebracht waardoor ze weer veilig zijn. Aan het Van Vollenhoveplein is nog geen oplossing. Daar zijn delen van de galerei afgesloten. Op korte termijn wordt ook daar een permanente oplossing gerealiseerd.

De SP maakte zich zorgen over de veiligheid van een twaalftal flats in Leiden, nadat Omroep West melding maakte van mogelijke problemen met de ophanging van de balkons. Het gaat om een al langer bekend probleem dat zich voordoet bij sommige flats uit de jaren 60 en 70. In 2012 zijn de eigenaren van de flats al op de hoogte gesteld van de mogelijke problemen.

Leiden Politiek Portiekflats Parimaribo- en Corantijnstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×