Helft kleine supermarkten verkoopt alcohol aan minderjarigen

De gemeente Leiden heeft zes kleinere supermarkten, waaronder twee avondwinkels, gecontroleerd op de verkoop van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar. De helft ervan bleek daarbij niet aan de wet te voldoen en verkochten alcohol aan minderjarigen. Ook vroegen ze niet naar een legitimatiebewijs. Dit ondanks het feit dat ze vooraf waren geinformeerd over de op hand zijnde controles. Alle overtreders hebben een last onder dwangsom ontvangen. Dit betekent dat de ondernemer bij elke volgende overtreding een boete krijgt van 1.360 euro.

Bij de controles heeft de gemeente onder meer een lokpuber ingezet. Een jongere onder de 18 jaar werd ingehuurd bij een extern bedrijf. Daarnaast werden de controles uitgevoerd door een gemeentelijk opsporingsambtenaar en een tweede – meerderjarige – medewerker van een extern bedrijf. Sinds vorig jaar zijn gemeenten zelf verantwoordelijk voor het toezicht op alcoholverstrekking en drankgebruik. Het forse aantal overtredingen is voor de gemeente aanleiding om de controles op dezelfde manier voort te zetten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×