Geen vuurwerk in Leidse Hout en Cronesteijn

Leiden krijgt twee vuurwerkvrije zones. Er mag rond de jaarwisseling geen vuurwerk worden afgestoken in de Leidse Hout en in Polderpark Cronesteijn. De commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid van de Leidse gemeenteraad heeft zich dinsdagavond achter dat voorstel van GroenLinks en de Partij voor de Dieren geschaard.

Eerdere jaren was er geen meerderheid voor soortgelijke voorstellen. Ook burgemeester Lenferink zag er toen niet veel in, een maatrgel moet immers ook handhaafbaar zijn. Door het aantal vuurwerkvrije zones te beperken tot de twee parken, denkt ook de burgemeester dat het met de handhaving wel moet lukken.

Dit jaar mag er voor het eerst op oudejaarsdag niet al vanaf 10.00 uur ’s morgens vuurwerk worden afgestoken. Pas om 18.00 uur is dat toegestaan. Tot 2.00 uur ’s nachts.

Advertentie

Leiden Politiek Vuurwerkverbod


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×