Verstandelijk gehandicapte jongen mishandeld door puber

Maandagmiddag is een 12-jarige jongen met een verstandelijke beperking mishandeld door een jochie van een jaar of 14 tot 16. Dat gebeurde rond 15.15 uur op de Haagweg, vlakbij het fietstunneltje onder de Churchilllaan. Een nog onbekende vrouw greep in en haalde de jongens uit elkaar. De mishandelde jongen is vervolgens in paniek naar huis gefietst.

Het slachtoffertje was op de fiets op weg van school naar huis. Omdat hij altijd vrolijk is en iedereen gedag zegt, deed hij dit nu ook bij een jongen die hem op de fiets passeerde. Deze jongen draaide om en ging naast de 12-jarige rijden. Nadat het slachtoffer eerst werd uitgescholden, kreeg hij vervolgens een klap tegen zijn hoofd en een schop tegen zijn benen.

De politie is op zoek naar de vrouw die de jongens uit elkaar gehaald heeft. Het gaat om een blanke vrouw van rond de 50, circa 1.80 meter lang, normaal postuur en rood haar met een soort kuif. Ze reed op een grijze damesfiets en droeg een bruingroene jas.

De dader van de mishandeling wordt uiteraard ook gezocht. Het gaat om een jongen van 14 à 16 jaar oud met een Noordafrikaans of Zuideuropees uiterlijk. Hij is ongeveer  1.60 meter lang, heeft zwart stekelhaar en een normaal postuur.

De dader droeg verder een baseballpetje met een opvallende opdruk. Het petje was rood met een zwarte cap. De opdruk van het petje was een hond met daar doorheen een bliksemschicht. Verder droeg hij een zwarte jas en een lichtbruine spijkerbroek en had hij een zwarte of donkerblauwe rugzak bij zich. De jongen reed op een blauwe damesfiets met een zwart zadel en een grijze bagagedrager.

Weet u wie de getuige of de dader is? Geef dit dan door aan de politie via het nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

112 Sleutelstad


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×