Burgemeester Lenferink toonde zich gisteravond erg positief over de stand van de stad. Talloze projecten komen in uitvoering, de transities op het gebied van werk en inkomen, jeugd- en ouderenzorg is goed voorbereid en ook bleek Leiden volgens de burgemeester het afgelopen jaar een toonbeeld van verdraagzaamheid. (Foto: Chris de Waard).

Burgemeester pleit in nieuwjaarstoespraak voor vuurwerkverbod

“Wat mij betreft mag het consumentenvuurwerk worden afgeschaft,” dat zei burgemeester Lenferink gisteravond in zijn toespraak tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in een goedgevulde Pieterskerk. “De discussie is de afgelopen jaren verschoven van de vernielingen rond de jaarwisseling naar het afsteken van vuurwerk. Daar moeten we dus maar mee stoppen.”

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/184716927″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]
Chris de Waard in gesprek met burgemeester Lenferink tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leiden in de Pieterskerk.

Lenferink denkt dat het afsteken van vuurwerk door particulieren overal wel zijn langste tijd heeft gehad en vervangen zal worden door professioneel vuurwerk dat door de gemeente wordt georganiseerd: “Ik denk dat het het beste is om dat op die manier te organiseren,” aldus de burgemeester die wel denkt dat het nog wel wat jaren zal duren voor het zover is.

In zijn nieuwjaarstoespraak had Lenferink verder veel aandacht voor het enorme aantal projecten dat in Leiden in uitvoering is of komt. Ook liet hij zich positief uit over de manier waarop Leiden zich heeft voorbereid op de transitie van een aantal zorgtaken van de landelijke en provinciale overheid naar de gemeente. “Er zal heus wel af en toe iets mis gaan. Dat is altijd vervelend, want het gaat om kwetsbare mensen. Maar we hebben flink wat geld apart kunnen zetten om eventuele problemen op te lossen.”

Leiden Politiek Vuurwerkverbod


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×