Tussen de 22.000 en 24.000 mensen bezochten naar schatting van de politie afgelopen jaar het gratis festival Werfpop. Het festival wordt nu getroffen door bezuinigingen.

Werfpop zag bezuinigingen niet aankomen

De organisatie van het festival Werfpop zag het niet aankomen dat zij getroffen zouden worden door de bezuinigingen op de cultuursector in Leiden, dat liet organisator Jeroen van der Lippe weten. Gisteren maakte wethouder Robert Strijk de bezuinigingen bekend. Het festival kan wel voort blijven bestaan. Dit jaar merkt het festival nog niets van de bezuinigingen.

Volgens organisator Jeroen van der Lippe ondervindt het festival dit jaar nog niet de gevolgen van de bezuinigingen. “Het wordt dit jaar weer een prachtig festival met verrassend grote namen”, aldus de organisator. Het festival is erg afhankelijk van het weer, “als het erg slecht weer is kunnen we verlies draaien, dan hebben we die subsidie keihard nodig”, stelt Van Der Lippe.

De organisator was verbaasd dat kleine organisaties worden getroffen worden door de bezuinigingen. “Als ik heel eerlijk ben had ik liever gezien dat grotere organisaties een percentage moeten bezuinigen”, stelt Jeroen van der Lippe. Volgens de organisator van Werfpop gaan veel Leidenaren de gevolgen merken van deze bezuinigingen.

Het festival draait volledig op de inzet van vrijwilligers, zo ook de gehele organisatie. “Ik hoop wethouder Robert Strijk er van te overtuigen dat de kleine subsidie van 20.000 euro die wij krijgen heel redelijk en terecht is”, aldus Van Der Lippe.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/185064464″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×