BplusC wordt onder anderen getroffen door de bezuinigingen op de cultuursector. Hier zie je de jaarlijkse Cellodag in een locatie van BplusC. (Foto: PR).

BplusC wil vijf locaties binnenstad samenvoegen

In een reactie op de bezuinigingen op de cultuursector in Leiden, geeft directeur Willem van Moort van BplusC aan dat ze vijf locaties in de binnenstad willen samenvoegen. Volgens de directeur van de bibliotheek plus het cultuurcentrum heeft dit geen negatieve gevolgen voor de programmering. “Ik geloof dat we met één centrale locatie zelfs het programma kunnen uitbreiden”, aldus Van Moort.

In de zeven jaar dat BplusC bestaat heeft de organisatie een miljoen aan bezuinigingen voor de kiezen gekregen. Op het gebied van huisvesting valt er nog veel te besparen volgens directeur Willem van Moort. Op dit moment heeft BplusC vijf panden binnen de singels. Zij willen dit in samenwerking met de gemeente terugbrengen naar één centrale locatie.

Directeur Van Moort geeft aan het ‘absoluut niet eens’ te zijn met de bezuinigingen. “Het is echter wel zo dat wij een groot voorstander zijn om de zaak te centreren, om inhoudelijke redenen. Als je daarmee een geld bespaart, is dat alleen mooi meegenomen”, legt Van Moort uit.

De overige panden in Leiden en de regio wil de directeur behouden. “Jonge kinderen en ouderen hoeven dan niet ver te reizen naar de binnenstad. De basis producten kunnen zij dan vinden in de wijk en de regeio”, aldus Van Moort.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/185064740″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×