Meer dan 1000 mensen bij indrukwekkende bijeenkomst: Je suis Charlie

Ondanks de zeer korte voorbereidingstijd was de solidariteitsbijeenkomst eerder vanavond op het Stadhuisplein in Leiden erg druk bezocht. Zeker meer dan duizend mensen gaven gevolg aan de gezamenlijke oproep van de Leidse burgemeester Lenferink en zijn collega’s uit de vier buurgemeenten Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/185120583″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Burgemeester Lenferink riep op tot de manifestatie die ruim duizend mensen trok.

De bijeenkomst was kort, maar zeer krachtig. Er waren toespraken en statements van burgemeester Lenferink, dominee Ad Alblas, rechtendecaan Rick Lawson en hoofdredacteur Hugo Schneider van het Leidsch Dagblad. Stadsdichter Jaap Montagne droeg het speciaal voor de bijeenkomst gemaakte gedicht ‘Leve het vrije woord’ voor. Namens de islamitische gemeenschap in Leiden riep Abdel Boezzit van het Islamitisch Centrum Imam Malik op tot verdraagzaamheid. Zijn toespraak werd tot drie keer toe onderbroken door applaus.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/185123791″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

De Leidse stadsdichter Jaap Montagne maakte speciaal voor de bijeenkomst het gedicht ‘Leven het vrije woord’. Hij kreeg een enorm applaus.

Advertentie

Leiden Nieuws Politiek jesuischarlie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×