Kerstbomen uit de Leidse Merenwijk op weg naar het asiel. (Foto: Anne Marie van Dam).

Ruim honderd kerstbomen in asiel

Ondanks het slechte weer zijn er al meer dan honderd kerstbomen met kluit geplant in het kerstbomenasiel van Vrij Groen. Bewoners van de gemeenten Oegstgeest, Leiden en Zoeterwoude kunnen hun kerstboom inleveren bij het asiel waar deze geplant en vervolgens verzorgd wordt. Als de boom het tot december 2015 overleeft, kan de eigenaar de boom weer meenemen.

De helft van de bomen is gebracht door de eigenaar. Deze bomen zijn genummerd, zodat ieder in december weer zijn eigen kerstboom kan meenemen.

De rest van de bomen is apart gehouden bij de inzameling van de gemeenten Oegstgeest, Leiden en Zoeterwoude, en wordt als ‘weesboom’ geplant. Deze bomen kunnen in december geadopteerd worden. Dus ook voor degenen wiens kerstboom het niet redt, is er een kerstboom beschikbaar.

Vrij Groen is erg blij met de hulp van de gemeenten. De gemeenten helpen bij het verzamelen van bomen, en Vrij Groen plant ze in het asiel. “Zo kunnen meer kerstbomen opnieuw gebruikt worden. Leerlingen van Rijnlands Lyceum en Wellant College hebben afgelopen jaar geholpen met de verzorging. Zo werken we samen aan duurzaamheid”, aldus Anne Marie van Dam van Vrij Groen.

Het kerstbomenasiel aan de Rhijnhofweg in Oegstgeest is elke woensdag en zaterdag van 13.30 tot 16.30 u geopend voor nieuwe kerstbomen. Vrijwillige tuiniers zijn zeer welkom voor hulp bij de verzorging tijdens het seizoen. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Vrij Groen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/184802847″ params=”color=ff5500″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Wim Lunsing van biodiversiteitstuin Vrij Groen vertelt Robbert en Michèle over het kerstbomenasiel.

Nieuws Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×