Burgemeester Lenferink genomineerd als Beste Lokale Bestuurder

Waar de ene groep de Leidse burgemeester Lenferink verguist vanwege zijn besluit om Benno L. in Leiden te laten wonen, wordt hij voor zijn standvastig optreden rond de huisvesting van de pedoseksuele zwemleraar door andere juist geprezen. Vorige week kozen de leden van de Business Club Leiden hem onder meer om die reden al tot Leidenaar van het Jaar 2014, nu is Lenferink ook in de race voor de titel ‘Beste Lokale Bestuurder 2014’

De wedstrijd wordt georganiseerd door ambtenaren- en bestuurdersplatform Binnenlands Bestuur.

Landelijk trok hij de aandacht door zijn standvastig optreden rondom de huisvesting van ‘zwembadpedo’ Benno L. Ook op het gebied van ruimtelijke ordening heeft hij zich onderscheiden. “Een bestuurder die zich bewust is van zijn voorbeeldfunctie in de regio,” zo noemen respondenten hem volgens Binnenlands Bestuur. “Daadkrachtig, oplossingsgericht en integer. Een rasechte bestuurder.”

Beste Bestuurder | genomineerde Henri Lenferink from Necker van Naem on Vimeo.

Andere genomineerden zijn de burgemeesters Ahmed Aboutaleb (Rotterdam), Arno Blok (Dordrecht), Eberhard van der Laan (Amsterdam), Peter den Oudsten (Enschede, maar sinds vorige week Groningen), Peter van der Velden (Breda) en de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen. Op het lijstje staan verder nog wethouder René Peters (Oss), gedeputeerde Bart Krol (Utrecht) en Commissaris van de Koning Wim van de Donk (Noord Brabant).

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline