Tekening van de plannen van Woonfabriek Tieleman & Dros (Afbeelding: Gaaga)

Start Woonfabriek Tieleman & Dros in voorjaar

De voormalige conservenfabriek Tieleman & Dros, in het centrum van Leiden, is verkocht aan de Coöperatie Tieleman & Dros. De oude verlaten conservenfabriek transformeert naar een woonfabriek, waar gewerkt en gewoond gaat worden door 16 huishoudens. Eind vorig jaar is het koopcontract tussen de gemeente Leiden en de Coöperatie getekend. De bouwaanvraag is gedaan en de uitvoering start waarschijnlijk in het voorjaar.

Op het terrein van de Tieleman & Dros fabriek worden woningen in de oude casco’s van de fabriek gerealiseerd, en een aantal woningen nieuw gebouwd. Dit resulteert straks in een sfeervol hofje. Woonfabriek Tieleman & Dros is om vele redenen een bijzonder project. Bijzonder omdat dit industriële erfgoed, de fabriek, bijna gesloopt was maar nu behouden blijft. Bijzonder omdat een groep particulieren de tijd kreeg een goed plan te ontwikkelen en dit allemaal volgens planning is verlopen.

Wethouder Paul Laudy (wonen): “De transformatie van de fabriek is nu al een succes. Ik ben onder de indruk van de bevlogenheid, ondernemerschap en lef van de betrokkenen. Door een goede samenwerking is de fabriek in korte tijd van een papieren idee, veranderd in een tastbaar, uitvoerbaar en vooral fantastisch plan. Deze manier van bouwen werkt in Leiden en ik kan me voorstellen dat we dit vaker zullen doen.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×