De Biotech Trainingsfaciliteit wordt gebouwd door BAM Utiliteitsbouw en is ontworpen door Ector Hoogstraten Architecten die in Leiden ook de nieuwe poptempel Gebr. de Nobel ontwierpen. (Impressie: PR).

Gemeente moet kwart miljoen bijlappen voor trainingsplek Bio Science Park

De Bio Training Facility moet een prestigieuze plek worden op het Bio Science Park Leiden. Het 8.000.000 euro kostende gebouw wordt momenteel gebouwd in Leiden en gaat plek bieden aan laboranten die hun vaardigheden op peil moeten houden. Maar de bouw valt duurder uit en Leiden moet bijbetalen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/185861628″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Omdat naast cultuur ook kennis een belangrijk speerpunt is van de gemeente Leiden werd eerder besloten om twee ton bij te dragen in de vorm van subsidie aan de Leiden Bio Science Foundation. Ook de Universiteit Leiden en het LUMC betaalde al eenzelfde bedrag.

Gisteren heeft wethouder Strijk een brief getuurd aan de gemeenteraad. Daarin het slechte nieuws. Door meerwerk valt het gebouw zeker 490.000 euro duurder uit. Voor de zekerheid wordt er daarnaast nog een extra potje ‘onvoorzien’ gecreëerd met daarin 290.00 euro. De gemeente, de universiteit en het LUMC betalen nu alle drie 250.000 euro extra aan het gebouw. Volgens Strijk is het, hoewel hij baalt van de tegenvaller, nog steeds heel goed voor Leiden dat de trainingsfaciliteit hier komt. Die is uniek in Europa.

Politiek Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×