(Foto's: Vereniging Vrienden Oostvlietpolder).

Oud-raadslid Harry Schoch overleden

Vanmiddag is Harry Schoch overleden. Dat laat Rolf van Beek, voorzitter van de Bomenbond Rijnland weten. Het oud-raadslid van de SP Leiden was al enige tijd ziek. Schoch heeft zich altijd sterk gemaakt voor een groener Leiden. Zo was hij vanaf het eerste begin betrokken bij de Vereniging Vrienden Oostvlietpolder en was hij in de periode 1996-2012 ook secretaris van de Bomenbond Rijnland.

schoch

Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 stapte Schoch uit de politiek. Hij gaf met pijn in zijn hart zijn raadswerk op omdat hij zich niet kon verenigen met het toen gesloten coalitieakkoord tussen ‘zijn’ SP en de PvdA, GroenLinks en de ChristenUnie. Daarin werd afgesproken dat een deel van de Oostvlietpolder de bestemming bedrijventerrein zou krijgen.

Een jaar later, in april 2007, werd Schoch door de Vereniging Vrienden Oostvlietpolder benoemd tot erelid.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×