Overvolle containers zijn veel stadsgenoten een doorn in het ook. Dat geldt ook voor wethouder Laudy: "De irritatie is begrijpelijk. We nemen nu extra maatregelen en voor het weekeinde is de achterstand weggewerkt." (Foto: Chris de Waard).

Gemeente: Overvolle afvalcontainers voor weekeinde geleegd

De overvolle wijkcontainers, glas- en plasticbakken zijn voor het weekeinde allemaal geleegd. Daarmee is de achterstand die rond de feestdagen was opgelopen eindelijk ingelopen. De gemeente zet extra teams in om ook het afval weg te halen dat de afgelopen periode naast de volle containers is gezet. Het bedrijf dat voor de gemeente de papiercontainers leegt, heeft vandaag een extra ronde gemaakt.

VVD-wethouder Paul Laudy van Stedelijk Beheer heeft begrip voor de irritatie die de overvolle bakken de afgelopen tijd wekte: “De stad moet er van op aan kunnen dat de gemeente de containers tijdig leegt. We nemen nu extra maatregelen, hiermee hebben we de achterstanden voor het weekend weggewerkt.” Hij roept inwoners ook op om vooral geen afval naast een volle container te zetten: “Dit zorgt voor extra troep en overlast. Neem het afval weer mee of zoek een andere container.”

Een volle container kan bij de gemeente worden gemeld via het contactformulier op de website, via Twitter of telefonisch via 14 071. De gemeente belooft dat de container dan binnen één werkdag is geleegd.

Leiden Politiek glasbak vollecontainer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×