Wethouder Strijk (helemaal links) licht na afloop van de collegevergadering het voorstel toe om de regels voor bedrijfsvaartuigen aan te passen. (Foto: Chris de Waard).

Regels voor ligplaatsen rederijen versoepeld

Als het aan wethouder Strijk ligt worden de regels voor ligplaatsen in Leiden versoepeld. althans waar het plekken betreft die worden ingenomen door bedrijfsmatig gebruikte boten zoals die van de rondvaartbedrijven, rederijen en horeca.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/185861589″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Wethouder Robert Strijk over de regels voor ligplaatsen voor bedrijfsvaartuigen in Leiden.

Nu is het nog zo dat de plekken per boot worden uitgegeven. Als het aan het college ligt gaat dat veranderen. “We hebben een achttal dilemma’s ge├»dentificeerd,” aldus Strijk. Daarover moet de Leidse gemeenteraad zich binnenkort buigen, maar eerst liggen de plannen voor een ieder ter inzage.

Grootste veranderingen zijn een voorgestelde versoepeling waar het gaat om welke boot waar mag liggen. Het college wil toe naar een systeem waar een reder ruimte krijgt toegewezen. Binnen die ruimte mag hij dan boten neerleggen. Dat kunnen er ook meer zijn dan waarvoor nu een vergunning is afgegeven.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×