Op het Wernink-terrein komen geen studentenwoningen. Wat er el met het terrein gaat gebeuren is nog onduidelijk.

Definitief geen studentenwoningen op Wernink-terrein

Op het terrein van Wernink Beton bij de Amphoraweg komen definitief geen studentenwoningen. Dat heeft het college van Burgemeester en Wethouders deze week besloten. Een maand geleden zei wethouder Laudy al op Sleutelstad FM dat de kans groot was dat de tijdelijke studentenwoningen op die locatie geschrapt zouden worden omdat de vraag naar zelfstandige woonruimtes voor studenten de komende jaren kleiner is dan eerdere prognoses uitwezen. Met name door de invoering van het sociaal leenstelsel blijven veel meer studenten dan voorheen langer thuis wonen.

Nu de nood minder hoog is, is Leiden ook tot minder concessies bereid. Daardoor is de gemeente er niet uitgekomen met de beoogde ontwikkelaar van het terrein dat ligt ingeklemd tussen het spoor en de Oude Rijn. Met name een benodigde ontsluitingsweg gaat zó veel kosten dat het project niet rendabel meer is naar het oordeel van Green Real Estate dat 440 tijdelijke units op het terrein zou plaatsen. De tijdelijke studentenwoningen zouden als compensatie dienen voor de verdwenen barakken in Oegstgeest.

Het is nog niet bekend was er nu met het terrein gaat gebeuren. Mogelijk komt het in de toekomst alsnog in beeld voor woningbouw. Daar zijn in het verleden al eerder plannen voor gemaakt.

Politiek Werninkterrein


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×