Nog een paar dagen kunnen filmliefhebbers terecht bij Videoworld. Om films te kopen in plaats van te huren. Zaterdag sluit Leidens laatste videotheek definitief de deuren.

Videoworld sluit: einde aan een tijdperk

In de jaren tachtig van de vorige eeuw schoten ze als paddenstoelen uit de grond: videotheken. Aanstaande zaterdag sluit de laatste videotheek van Leiden de deuren. Na 30 jaar. John Verbaan van Videoworld aan de Korevaarstraat gooit de handdoek in de ring. Zaterdag is het bedrijf voor het laatst geopend.

Werden de films ooit verhuurd op VHS, Betamax en Video 2000, de laatste jaren waren het dvd’s en blue-ray schijfjes die over de toonbank gingen. Dat gebeurt de komende dagen ook. Niet voor de verhuur, maar tot zaterdag wil Verbaan zoveel mogelijk films verkopen: Alles moet weg!

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×