Op vier plekken deed de politie gisteren invallen. Daarbij werden drugs, geld en een auto in beslag genomen. Ook hield de politie vijf verdachten aan. (Hoofdfoto: Toon van der Poel, overige foto's: politie).

Succesvolle drugsdag voor politie in Leiden

Tijdens een ‘drugsdag’ in Leiden heeft de politie gisteren vele kilo’s hennep, tientallen hennepplanten en een aantal kilo hash gevonden. Er werd in vier panden binnengevallen. Alle drugs en benodigdheden om drugs mee te produceren zijn in beslag genomen en vernietigd.

Tijdens een drugsdag bundelden verschillende diensten, waaronder energiemaatschappijen, woningbouwcorporaties en de politie, hun krachten om verschillende meldingen en vermoedens van hennepkwekerijen af te gaan.

delftse-jaagpad-leiden

Bij een pand aan het Delftse Jaagpad werd in de kelderbox van een woning vijftien kilo aan henneptoppen aangetroffen en acht kilo hash. Ook werden daar € 5.000,00, 25 kilo aan kleingeld met de waarde van ongeveer € 1.000,00 en een auto in beslag genomen. Een 45-jarige man uit Leiden is aangehouden. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid.

 

 

heemskerkstraat-leiden

Agenten troffen in een woning in de Heemskerkstraat een hennepkwekerij aan met ongeveer 160 planten. Er was sprake van een gevaarlijke situatie in dit pand, waardoor de stroom direct werd afgesloten. Er werd hier een 30-jarige man uit Leiden aangehouden.

 

 

dijkstraat-leiden

Ook drie personen in een woning aan de Dijkstraat werden door de politie aangehouden. Op de zolder van de woning werd een hennepdrogerij met ongeveer acht kilo aan henneptoppen aangetroffen. De verdachten zijn een 38-jarige vrouw uit Leiden, een 38-jarige man uit Leiden en een 47-jarige man uit Heerhugowaard.

 

 

langebrug-leiden

Tot slot werd er een kwekerij aangetroffen in een pand aan de Langebrug. Hier werden bijna 400 planten aangetroffen. Daar werden geen verdachten aangehouden. De politie onderzoekt de zaak nog. Zie voor deze laatste inval ook onze berichtgeving van gisteren.

 

 

De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. De politie ontmantelt na onderzoek direct de hennepkwekerij. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn ‘Meld Misdaad Anoniem’ via 0800-7000.

112 Sleutelstad


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×