(SummerJazz 2014: Foto: PR).

Werfpop en SummerJazz mogen niet verdubbelen

Zowel Werfpop als SummerJazz willen deze zomer twee dagen programmeren in de Leidse Hout. Maar dat mag niet. Dat heeft het college van B&W gisteren besloten. De festivals zitten te dicht op elkaar en met twee keer twee dagen krijgt de grasmat niet genoeg tijd om te herstellen. Tussen Werfpop en SummerJazz zit zes weken. Dat is normaal gesproken voldoende, maar niet als de festivals van één naar twee dagen willen.

Mogelijk verdubbelen de twee festivals volgend jaar alsnog. Er moet dan wel geschoven worden met de data, zodat er meer tijd zit tussen de twee evenementen. Werfpop wordt volgend jaar voor de 35e keer gehouden en wil daarom graag een extra dag. Voor SummerJazz is heet eerste jubileum komende zomer. Op de eerste zondag van juni wordt het festival voor de vijfde keer gehouden.

 

Cultuur Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×