Amnesty International komt op voor slachtoffers van mensenrechtenschendingen. (Foto: Amnesty International)

Amnesty International zoekt collectanten

Amnesty in Leiden is op zoek naar collectanten. In Nederland gaan van 1 t/m 7 maart weer circa 25.000 collectanten de straat op om geld in te zamelen voor Amnesty International. In Leiden zoekt de mensenrechtenorganisatie nog versterking. Vorig jaar werd er ruim € 1,6 miljoen euro opgehaald.

Amnesty International komt op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen, waar ook ter wereld. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om het werk voor deze mensen voort te kunnen zetten. Amnesty International is een onafhankelijke organisatie en is niet gebonden aan een politieke overtuiging of godsdienst. Daarom neemt Amnesty voor haar onderzoeken en acties geen geld van overheden of politieke groeperingen aan. Met het geld dat tijdens de collecte bijvoorbeeld wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen.

Op verschillende plekken in de wereld worden mensen gevangen gezet, gemarteld en soms geëxecuteerd vanwege hun overtuiging, godsdienst, politieke voorkeur, geslacht of seksuele geaardheid of simpelweg omdat zij kritisch zijn over het beleid van hun regering. Ook wordt journalisten in veel landen het werken onmogelijk gemaakt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×