Wethouder Roos van Gelderen opende onder grote belangstelling ‘De kleine wereld’. (Foto: PR)

Opvang voor autistische kinderen geopend

Wethouder Roos van Gelderen opende vrijdag 30 januari onder grote belangstelling ‘De Kleine Wereld’, een dagopvang voor jonge kinderen met autisme. ‘De Kleine Wereld’ is onderdeel van de Merel Foundation, een initiatief van Rein en Femke Rijkens.

Voor hun dochter Merel, een meisje met klassiek autisme en een ontwikkelingsachterstand, konden Rein en Femke Rijkens geen passende plek vinden waar zij zich optimaal kan ontwikkelen. Hierop besloten de ouders van Merel een plek te creëren waar jonge kinderen met autisme intensief worden gestimuleerd in hun ontwikkeling. In december is de Merel Foundation reeds gestart met de eerste groep van vier kinderen en een enthousiast en gemotiveerd team.

‘De Kleine Wereld’ bewijst dat met een creatieve aanpak maatwerk in de zorg mogelijk is. Daarbij komt dat de gemeente Leiden openstaat voor vernieuwing en dat tientallen mensen vrijwillig meehelpen om dit project te realiseren. Wethouder Roos van Gelderen: “Dit is een mooi moment om hierin mee te gaan als gemeente; om zo out of the box te denken. Ik ga dit initiatief dan ook op de voet volgen, want dit is een voorbeeld voor anderen”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×