Wijkbewoners, waaronder burgemeester Lenferink, sloegen vanmiddag de eerste paal voor de nieuwbouwwoningen in Tuinstadwijk. Ze deden dat samen met directeur Gerda van den Berg van De Sleutels. (Foto's: Chris de Waard).

1e Paal nieuwbouw Tuinstadwijk de grond in

Zojuist is is Tuinstadwijk de eerste paal ‘geslagen’ voor de nieuwbouw in de wijk. De afgelopen periode is woningbouwvereniging De Sleutels bezig geweest met een grote renovatieslag in de wijk die ligt ingeklemd tussen de Kastanjekade, de Herenstraat, de Koninginnelaan en de Lammenschansweg. Daarbij werden meer dan 300 woningen aangepakt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/189633837″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Voor 119 woningen was renovatie geen optie. De huizen waren in een te slechte staat. Vorig jaar zijn ze gesloopt en vanmiddag mocht wijkbewoner Henri Lenferink de eerste paal slaan voor de nieuwbouw van 84 woningen die op de plek komen van de gesloopte huizen bij de Seringenstraat. Overigens werd die eerste paal niet echt geslagen, maar de bodem in gedraaid. Dat voorkomt schade aan de omliggende woningen omdat er veel minder trillingen optreden dan bij het traditionele heien.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/189633730″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Voor de kerst moet alles klaar zijn en kunnen de eerste bewoners hun nieuwe huis is. Voor ongeveer de helft van de nieuwbouwwoningen geldt dat het mensen zijn die eerder ook al in de wijk woonden en die nu tijdelijk elders zijn ondergebracht. Voor de resterende woningen gaat De Sleutels op zoek naar nieuwe huurders. Dat zal niet al te veel moeite kosten: “Want met de burgemeester als buurman woon je automatisch een beetje op stand,” zo grapte Lenferink in zijn toespraak waarin hij de wijk sowieso al prees voor de hele sfeer en de manier waarop mensen er samenwonen: “Een soort villawijk voor arbeiders,” zo vond hij. “En ook heel gezellig,” viel een van de bewoonsters hem bij.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/189633725″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Leiden Nieuws tuinstad


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×