(Foto's: Toon van der Poel).

Gewapende overval op Trekpleister in Stevensbloem

Twee mannen hebben gisteravond om 19.40 uur een gewapende overval gepleegd op de Trekpleister in winkelcentrum de Stevensbloem. Het duo kwam met bedekte gezichten de winkel in. Een van hen bedreigde vervolgens met een vuurwapen twee aanwezige medewerksters, meisjes van 17 en 20 jaar. Ze werden gedwongen om een geldbedrag uit de kassa af te geven. Daarna renden de mannen de winkel uit. Volgens een getuige zijn de mannen achter de Dirk supermarkt weggerend in de richting van de parkeerplaats aan de Ina Boudier-Bakkerstraat. Daar verdwenen ze uit het zicht.

Van de twee daders is het volgende signalement bekend:
Twee mannen van circa 1.70 meter met een normaal postuur. Beiden waren pas een jaar of 16 jaar en droegen donkere kleding. Eén van de jochies had een bivakmuts op, de andere had een sjaal voor zijn gezicht gebonden. Eén van hen had een vuurwapen bij zich.

Oproep getuigen:
Iedereen die getuige van de overval is geweest of andere informatie heeft die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders wordt verzocht zich te melden. De politie is onder andere op zoek naar een gezin, bestaande uit een man, een vrouw en een meisje van een jaar of drie. Zij liepen vermoedelijk vlak voor de overval langs de winkel en hebben wellicht informatie die voor de politie van belang kan zijn.

Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche van politiebureau Leiden via 0900-8844 of anoniem op nummer 0800-7000.

DSC_1692

Direct na de overval sloot de politie de toegang tot het winkelcentrum af in verband met het onderzoek.

112 Sleutelstad trekpleister


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×