Er wordt van eind 2015 tot medio 2018 gewerkt aan de nieuwbouw. Begin 2018 moet het vernieuwde museum voor bezoekers open gaan. (Afbeelding: Neutelings Riedijk Architecten).

Nieuw museum voor Naturalis

Het museum van Naturalis Biodiversity Center in Leiden wordt gerenoveerd. Het ontwerp voor de nieuwbouw en renovatie van het museum van Neutelings Riedijk Architecten is gereed. Volgende week donderdag wordt het ontwerp officieel gepresenteerd.

Alle museumzalen en publieke functies komen in de nieuwbouw naast het bestaande gebouw. De niet-museale functies (zoals depots, laboratoria en kantoren) komen in het gerenoveerde gebouw en in de bestaande toren. De nieuwe centrale hal verbindt beide gebouwen met elkaar. Dit wordt de hoofdentree van het nieuwe Naturalis.

Begin 2018 zal het nieuwe museum voor het publiek open gaan. Er wordt van eind 2015 tot medio 2018 gewerkt aan de nieuwbouw. Het museumgedeelte wijkt vanaf de zomer van 2016 tijdelijk uit naar het huidige ontvangstgebouw.

Het museum groeit met zo’n 19.000 m2. Daarnaast wordt er 20.000 m2 van het Naturalis Biodiversity Center gerenoveerd. Die nieuwe ruimte is nodig omdat het museum met drie universitaire instituten is samengevoegd. Het museum is gefuseerd met Zoölogisch Museum Amsterdam en de twee vestigingen van het Nationaal Herbarium Nederland te Leiden en Wageningen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×