Politie onderzoekt mishandelingen bij Haarlemmerstraat

De politie onderzoekt twee gevallen van mishandeling die recent op de Haarlemmerstraat plaatsvonden. In beide gevallen werden mensen zonder enige aanleiding geslagen door drie mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk.

In de nacht van zaterdag op zondag werden drie personen uit het niets mishandeld door een groep onbekende jongeren. dat gebeurde om 1.15 uur op de Lange Mare. Agenten namen direct poolshoogte. Zij troffen vier personen aan die behoorlijk van slag waren. Het viertal verklaarde dat ze op de Lange Mare fietsten toen ze ter hoogte van de Vrouwenkerkkoorstraat werden belaagd werden door de groep. Een 43-jarige man uit Leiden liep verwondingen in zijn gezicht op, een 49-jarige man uit Leiden werd in zijn gezicht geslagen en ook een 41-jarige Leidse vrouw werd in het gezicht geslagen. De vierde aanwezige, een 45-jarige vrouw uit Leiden bleef ongedeerd.

Het viertal kon geen duidelijk signalement geven, maar verklaarde wel dat het om jongeren van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst ging. De vier daders gingen er na de mishandeling vandoor in de richting van de Vrouwenkerkkoorstraat. De 41-jarige Leidse vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling.

In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 januari vond rond 2.00 uur een soortgelijke mishandeling plaats op de Haarlemmerstraat. Daarbij raakte een 41-jarige man uit Leiden lichtgewond. Een getuige zag toen twee mannen wegrennen. Ook nu ging het om jongemannen van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst. Ze waren tussen de 20 en 25 jaar oud en ongeveer 1.80 m lang.

De politie onderzoekt de twee incidenten en is op zoek naar getuigen. De politie houdt er rekening mee dat de twee incidenten met elkaar in verband staan, maar dat is nog niet duidelijk. Iedereen met informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek naar deze twee mishandelingen wordt verzocht zich te melden via 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×