Vervuilende tweetakt brommers en scooters stoten zoveel fijnstof en andere giftige stoffen uit dat de verkoop ervan verboden zou moeten worden. Dat stelt de gemeente Leiden in een brief aan de - eveneens Leidse - minister van Infrastructuur en Milieu. (Archieffoto: Chris de Waard).

Gemeente vraagt minister Schultz om brommerverbod

Het Leidse college van B en W heeft minister Schultz van Infrastructuur en Milieu gevraagd om een verbod in te voeren op de verkoop van tweetakt brommers en scooters. In de brief stelt de gemeente dat deze tweewielers zeer vervuilend zijn. Met name stoten ze enorme hoeveelheden fijnstof uit. “Uit recente inzichten blijkt dat langdurige blootstelling aan deze giftige stoffen extreem schadelijk is voor de gezondheid,” aldus het college.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/190432909″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Met de brief aan de minister lost het college een wens van GroenLinks Leiden in. die partij stelde vorig jaar mei een serie vragen over de vervuilende brommers en scooters. De partij vroeg toen onder meer om het instellen van een milieuzone voor dit soort tweetakt tweewielers. Daar voelt het college niks voor, omdat zo’n verbod nauwelijks is te handhaven.

Leiden Politiek tweetakt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×