Lustrumlogo en Academiegebouw Leidse Universiteit. (Foto: PR).

'Vrijheid' thema 88e lustrum universiteit

Het overkoepelend thema van de lustrumviering van de Leidse Universiteit is ‘vrijheid’. Een thema dat gebaseerd is op het motto van de universiteit: bolwerk van de vrijheid. Een jaar lang denken over vrijheid; schrijven, debatteren en wetenschap bedrijven in vrijheid. En natuurlijk het vieren van de vrijheid. Rector Magnificus Carel Stolker: “Ons motto Praesidium Libertatis is niet zomaar iets aardigs voor op de website. Het is een dagelijkse opdracht!”

De diesviering van de Leidse Universiteit was gisteren het startschot voor een jaar vol activiteiten voor studenten, professoren, medewerkers en de inwoners van Leiden. Het programma bestaat onder meer uit lezingen, een sporttoernooi, een groot lustrumfeest in de Pieterskerk en een alumnidag. Het lustrum wordt afgesloten met de Nacht van Kunst en Kennis in september.

Nieuws Nacht van Kunst en Kennis / Nacht van Ontdekkingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×