Aanhouding na wilde achtervolging

fietspolitie

De politie heeft gisteren rond 15.00 uur na een achtervolging twee mannen aangehouden die waren ingereden op een agent. De twee verdachten, 16 en 23 jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats, kwamen in Sassenheim uit de Charbonlaan rijden. Bikers van de politie zagen dat de auto tegen het verkeer in reed en wilden het voertuig daarom controleren. Toen één van de agenten op de ruit van de auto tikte, gaf de bestuurder gas en reed hierdoor in op de tweede agent die met zijn bike voor de auto stond.

Daarna ontstond er een achtervolging, waarbij het vluchtende duo verschillende zeer gevaarlijke manoeuvres met hun auto uithaalde. Zo reed de bestuurder tegen het verkeer in op rotondes en reed hij met zeer hoge snelheid binnen de bebouwde kom. Op de Scholekster in Noordwijk troffen agenten het voertuig leeg aan. De twee mannen waren te voet verder gevlucht. Kort na elkaar wisten agenten de twee op verschillende plekken aan te houden.

Bij de dollemansrit raakten drie voertuigen beschadigd en kwam een fietser ten val die naar het ziekenhuis vervoerd moest worden. Het voertuig waarin de twee reden is voor onderzoek in beslag genomen, de kentekenplaten zijn waarschijnlijk van diefstal afkomstig. Op dit moment is nog niet bekend waarom het tweetal op de vlucht sloeg voor de politie. Beiden zitten vast voor verhoor.

112 Sleutelstad Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×