(Archieffoto: Sleutelstad).

Helft vrachtwagens niet in orde bij controle A44

De politie heeft gisteren samen met de RDW en de Douane een integrale transportcontrole gehouden langs de Rijksweg A44, ter hoogte van Oegstgeest. Daarbij werden er 29 vrachtwagens gecontroleerd. Bij 14 vrachtwagens werd een mankement geconstateerd. Bij één vrachtwagen, met een Hongaars kenteken, bleek een magneet te zijn geplaatst op de ‘pulsgever’. Deze zorgt onder andere voor een juiste registratie van de gereden afstand, de snelheid en de tijdstippen waarbinnen dit gebeurt. Door de magneet wordt de registratie verstoord en lijkt het alsof de vrachtwagen niet rijdt. De overtreding werd beboet met twee keer een bedrag van 1500 euro voor de chauffeurs, een bedrag van 4400 euro voor het bedrijf en twee keer een bevel tot het staken van de arbeid van 11 uur, voor beide chauffeurs.

Bij de overige 13 vrachtwagens bleek dat er 8 met een niet of niet goed vastgezette lading reden, 1 had een gladde band, 2 waren overbeladen, 1 chauffeur reed zonder vrachtwagenrijbewijs en 1 had defecte remmen. Verder werden er diverse waarschuwingen gegeven voor kleine gebreken en overtredingen.

112 Sleutelstad Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×