Cursus: Met alle geweld een relatie

relatie_geweld

Samen met Kwadraad maatschappelijk werk geeft GGZ Rivierduinen, locatie Leiden al een aantal jaar de cursus ‘Met alle geweld een relatie’. Aan de cursus kunnen vrouwen deelnemen die in een geweldsituatie zitten of in het recente verleden een partner hadden die hen fysiek of mentaal mishandelde.

In elk gezin en in elke relatie vindt wel eens ruzie plaats. Dat is heel normaal. Maar wat als de stoppen doorslaan? Zo erg dat er wordt geslagen, uitgescholden en dagenlang gezwegen? Of dat uw partner u dwingt om seks te hebben, controleert met wie u praat en waar u naartoe gaat? Dit is natuurlijk niet normaal.

De cursus ‘Met alle geweld een relatie’ maakt vrouwen weerbaar en voorkomt verergering van geweld en intimidatie. Ze leren ook om grenzen te stellen. Door ervaringen te delen weten ze dat ze niet alleen zijn. Van anderen krijgen vrouwen vaak het advies om hun partner te verlaten. Lotgenoten in de training begrijpen dat het ingewikkeld is. Het is belangrijk dat het geweld stopt en dat hoeft niet te betekenen dat je de relatie moet beëindigen.

Op dinsdag 10 maart gaat een nieuwe cursus van start in Rijnsburg en een aantal weken later op dinsdag 31 maart in Leiden. De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten, op dinsdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur.

Startdata:
10 maart bij Kwadraad, Graaf Florislaan 18, Rijnsburg
31 maart bij Kwadraad, Haagweg 47, Leiden

Kijk voor meer cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten van Rivierduinen op www.rivierduinen.nl/agenda.

Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×