Soortgelijke wisseltrucs worden al jaren uitgevoerd door, met name, Bulgaren. Er zijn meldingen bekend uit heel Nederland.

Politie waarschuwt voor wisseltruc met 5 eurobiljetten

Gisteren heeft een nog onbekende man dierenwinkel Verhoog in de Schoolstraat in Voorschoten opgelicht. De man kwam de winkel binnen en vroeg een medewerker of hij een aantal briefjes van 5 euro kon wisselen voor één briefje van 50 euro. Volgens de medewerker van de dierenwinkel had de man een behoorlijke stapel 5 euro-biljetten bij zich.

De medewerker had net via de winkeliersvereniging gehoord dat er zaterdag ook al iemand een wisseltruc met geld had geprobeerd te doen. Toen werd bij het Textielhuis geprobeerd om met een tien briefjes van 5 euro een briefje van 50 euro te krijgen. De medewerker heeft daarom geen geld gewisseld met de man, waarop de man doorliep naar de Daily Shop. De medewerker van de dierenwinkel is toen achter de man aangelopen om te kijken of hij niet opnieuw ergens anders een wisseltruc probeerde.

Toen de man doorhad dat hij in de gaten werd gehouden, is hij ervandoor gegaan. De man rende weg in de richting van de Leidseweg. Ter hoogte van de snackbar daar is hij uit het zicht verdwenen. Later bleek dat de man ook bij opticien Pearle heeft geprobeerd om geld te wisselen. Uiteindelijk is het hem bij geen enkele winkel gelukt om geld te wisselen.

Weet u wie de man is, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Het signalement van de man luidt:

Oost-Europees uiterlijk, licht getint, hij sprak Engels met een accent. Hij is ongeveer 1.75 meter lang en circa 30 jaar oud. Verder had de man een litteken naast zijn mondhoek (een soort winkelhaak). Vermoedelijk aan de linkerzijde. Hij droeg een zwarte bodywarmer met knaloranje (onbekende) tekst op de mouw, een zwarte trainingsbroek, grijze sportschoenen en een zwart petje.

112 Sleutelstad Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×