(Foto's: Politie).

Leidenaar opgepakt bij drugsinval in Noordwijk

Gisteravond zijn een 29-jarige man uit Noordwijk en een 25-jarige man uit Leiden aan.gehouden wegens de handel in verdovende middelen. De politie ontving verschillende anonieme tips via Meld Misdaad Anoniem over vermoedelijke drugshandel in een horecazaak in Noordwijk. De politie startte onder leiding van een officier van justitie een onderzoek. Observaties wezen erop dat de tips mogelijk klopten. Hierop besloten het openbaar ministerie en de politie dinsdagavond rond 18.00 uur om met een speciale aanhoudingseenheid van de politie de horecagelegenheid in de Schoolstraat en één van de bovenliggende woningen binnen te gaan.

In de woning hield de politie de 29-jarige Noordwijker aan. Hij wordt gezien als hoofdverdachte. De vermoedelijke handlanger, een 25-jarige man uit Leiden, werd in zijn auto op de Oude Zeeweg aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en zitten vast voor verhoor.

Na de aanhoudingen werd de woning van de vermoedelijke hoofdverdachte onder leiding van een rechter-commissaris doorzocht. Bij de doorzoeking werden softdrugs, enkele horloges en een auto in beslag genomen. Uit onderzoek in de woning bleek dat de 29-jarige verdachte een parkeerplek huurde in een parkeergarage aan de Parallel Boulevard. De politie is in de parkeergarage gaan kijken en trof er een tas met harddrugs aan. Of deze tas en de harddrugs van één van de verdachten zijn, wordt nog onderzocht.

112 Sleutelstad Regio invalschoolstraatnoordwijk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×