Om 11.00 uur werd bij Restaurant Van der Leur in de Breestraat door Jacques Schijf, een van de klanten, de eerste officiële betaling verricht met de Rabo Wallet. (Foto: J.P. Kranenburg).

Rabo lanceert mobiel betalen: Rabo Wallet

Na een proef die in 2013 onder 1000 Leidenaren werd gehouden, voert de Rabobank vandaag mobiel betalen met de Rabo Wallet in. Vanmorgen werd de Wallet gepresenteerd bij Restaurant Van der Leur in de Breestraat.

Jeroen Verrijdt, directeur Betalen en Sparen bij de Rabobank, noemde de Wallet een innovatieve manier van betalen die nu voor Rabo klanten beschikbaar komt: “Klanten willen steeds meer toepassingen op hun mobiele telefoon. Mobiel bankieren is de afgelopen jaren al enorm populair geworden en betalen met de mobiel is daarop een logisch vervolg. Het is je portemonnee in je telefoon.”

https://www.youtube.com/watch?v=RIp9kXHPFwE

Betalen is niet de enige functionaliteit binnen de Rabo Wallet. De klant kan klantenkaarten of lidmaatschapskaarten inscannen en ook is het actuele saldo te zien. “Op termijn komen daar meer toepassingen bij. Het is een product in ontwikkeling waarop verdere innovatie volop mogelijk is. Denk aan de mogelijkheid om parkeergeld te betalen vanuit de app,” aldus Verrijdt.

Pincode
Mobiel betalen werkt hetzelfde als contactloos betalen met de pas; de klant houdt de telefoon tegen de betaalautomaat, waarna het verschuldigde bedrag direct van de bankrekening wordt afgeschreven. Indien de klant het wenst, is het niet nodig een pincode in te toetsen voor aankopen onder de 25 euro. Komt het totaal aan betalingen zonder pincode boven de 50 euro, dan wordt automatisch een pincode gevraagd. Voor bedragen boven de 25 euro of als de klant het voor iedere betaling wenst, is een pincode vereist. Het verschil met de pas is dat de klant deze code vooraf op zijn toestel kan intoetsen om de snelheid van contactloos betalen te behouden.

Voor retailers betekent de Rabo Wallet naast het snel, makkelijk en veilig ontvangen van betalingen aan de kassa, een extra platform om in contact te komen met de consument. Zo kunnen aanbiedingen en kortingen worden verspreid onder consumenten, waarna de consument op basis van locatievoorzieningen aanbiedingen uit de gewenste omgeving kan inzien. Doordat met de Rabo Wallet contactloos kan worden betaald, betekent dit minder wachtrijen aan de kassa.

wallet

In eerste instantie is de Rabo Wallet alleen geschikt voor twee toestellen van Samsung (Samsung Galaxy S4 en Samsung Note 3); de Rabobank verwacht later voor meer toestellen een app beschikbaar te hebben.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×