Met behulp van ANPR kan de politie in korte tijd veel auto's controleren.

Ruim 19.000 auto's gescand bij Transferium

Politie, belastingdienst en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) hebben woensdag een grote verkeerscontrole gehouden bij het Transferium aan de Plesmanlaan. Tussen 9.00 en 17.00 uur werden er met behulp van automatische nummerbordherkenning (ANPR) ruim 19.000 voertuigen gescand. Daarbij waren er 178 hits voor diverse zaken.

Ook werden er 104 voertuigen gecontroleerd, 57 brom- en snorfietsen werden op de rollerbank gezet om de constructiesnelheid te meten. De politie schreef in totaal 59 bekeuringen voor onder meer een te hoge constructiesnelheid (opgevoerde brommer), niet handsfree bellen, gladde banden, rijden zonder rijbewijs, geen kentekenbewijs, donkere geblindeerde ramen, geen geldig APK-bewijs en een defect knipperlicht. Eén automobilist kreeg een boete van 464 euro vanwege de slechte staat van het voertuig. Het bedrag werd direct betaald.

De afdeling Betex heeft vanwege niet betaalde boetes twee voertuigen buiten gebruik gesteld, één persoon werd voor 21 dagen in vervangende hechtenis genomen. Daarnaast werd er 1300 euro geïnd. Betex-teams bestaan uit agenten die openstaande boetes proberen te innen, meestal door langs de deur te gaan.

Naast de boetes werden er ook achterstallige belastingen binnengehaald. De Belastingdienst heeft € 29.768 ter plaatse geïnd of geïncasseerd wegens openstaande belastingschulden. 29 auto’s zijn in beslaggenomen, waarvan er 9 direct zijn afgevoerd.

De Inspectie Leefomgeving en Transport schreef twee processen-verbaal. Een vanwege de vergunning van een taxi en de andere voor de chauffeurskaart.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×