Een van de twee ROC Leiden gebouwen die volgens het ID College totaal ongeschikt zijn als onderwijsgebouw.

VVD wil opheldering over verdwijnen ROC Leiden

Hoe lang het Leidse college al wist dat het ROC Leiden niet meer te redden was? En wanneer het college had gedacht de gemeenteraad daarover in te lichten? Twee vragen die de VVD Leiden zo snel mogelijk beantwoord wil hebben, nu gisteren naar buiten kwam dat het ROC Leiden ophoudt te bestaan.

Raadslid Juliette Gilissen wil ook weten of de gemeente Leiden financiële risico’s loopt nu de twee enorme gebouwen, Level Leiden bij Leiden Centraal en het gebouw bij Leiden Lammenschans, verlaten gaan worden. Immers, juist de kosten van die twee, volgens minister Bussemaker, megalomane gebouwen, hebben het ROC Leiden de das om gedaan.

Gilissen wil ook dat het college de vinger aan de pols houdt bij het ID College dat de 9.000 ROC Leiden leerlingen ‘overneemt’. “Welke rol speelt het college in de toekomst waar het gaat om het aanbieden van goed en voldoende onderwijs aan alle ROC-leerlingen in Leiden en omgeving?”

Niet alleen in Leiden maakt de politiek zich zorgen over de situatie die is ontstaan bij het ROC Leiden. Ook landelijk hebben in elk geval de PvdA en de VVD al om een debat gevraagd met onderwijsminister Jet Bussemaker.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×