In de kerstvakantie deden maar liefst 1.000 kinderen mee aan de schaatslessen in de schaatshal aan de Vondellaan. (Foto: PR).

Voorjaarsvakantie: Schaatslessen voor de jeugd

In de voorjaarsvakantie – volgende week – zijn er dagelijks tussen 09.00 uur en 10.00 uur weer schaatslessen voor jongens en meisjes van 6 t/m 14 jaar. Ook na de lessen kan er nog worden geschaatst op de baan aan de Vondellaan.

In 2013 maakte een team van ILoveLeiden.com een videoverslag van de tocht.

 

De week wordt afgesloten met de Kinder11Dorpentocht (inclusief kluunen) die ’s morgens vroeg in het donker van start gaat en onder andere door Rijnsburg, Katwijk, Sassenheim, De Kaag, Roelofarendsveen, Zoeterwoude, Voorschoten en andere dorpen rond Leiden voert.¬†Daarvoor hoeven de deelnemertjes en hun aanwezige familieleden, vrienden en bekenden de schaatshal overigens niet uit.

Voor alle deelnemers die de ‘barre tocht’ volbrengen is er een mooie herinnering als beloning.

Op www.schaatshalleiden.nl staat alle informatie.

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×