Foto's bijeenkomst: Chris de Waard, foto's werkzaamheden: BAM.

Sanering gasfabriekterrein 3 jaar eerder klaar

Projectleider Antoon van Dijk van aannemer BAM maakte gisteren bekend dat de omvangrijke sanering van het gasfabriekterrein tussen Langegracht en Maresingel zo snel is verlopen dat er bijna drie jaar tijdswinst is ontstaan voor de aanleg van het Energiepark, onderdeel van het Singelpark.

Het stuk grond van de gasfabriek werd de afgelopen maanden tot wel tien meter diep afgegraven. Dit was nodig omdat er in de bodem en het grondwater een heel scala aan giftige stoffen was aangetroffen als gevolg van de jarenlange energie industrie op die locatie. De verwachting was eerder dat de sanering nog tot 2018 zou duren.

Dat de grond nu al voldoende schoon is, betekent dat er al in april met de inrichting van het nieuwe park kan worden begonnen. Daarbij wordt gekeken of bodemvondsten op een of andere manier een plek kunnen krijgen in het park.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×