Bejaarde man uit Leiderdorp opgelicht

De politie heeft vrijdag 27 februari drie mannen in Leiderdorp aangehouden op verdenking van oplichting van een bejaarde man. Het betrof zogenoemde ‘travellers’, mannen die spontaan hun diensten aanbieden en zich schuldig maken aan oplichting, bedreiging en diefstal.

Een Engels sprekende man kwam bij de bejaarde man aan de deur en bood aan om het dak van de man te isoleren. Hiervoor werd een zeer groot bedrag gevraagd. De 76-jarige man zou dit contant moeten betalen en ging naar de bank. Een oplettende bankmedewerker vertrouwde het niet en belde de politie, waarna de 3 werden aangehouden. De verdachten zijn 22, 28 en 30 jaar.

Soortgelijke meldingen

De politie in Leiden en Leiderdorp ontving de afgelopen tijd meerdere meldingen dat soortgelijke oplichters actief zijn. Het aanbieden van diensten gebeurt in sommige gevallen op agressieve waardoor slachtoffers niet durven te weigeren. Achteraf blijkt het werk niet of zeer slecht gedaan en moet de klant meer geld betalen dan afgesproken. Deze groep wordt ‘travellers’ genoemd omdat zij veelal geen vaste woon- of verblijfplaats hebben.

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×