(Foto/video: Emile van Aelst).

Slechte Band na 15 jaar nu ook 'slechtste band'

Zondagavond stond een afgeladen Leidse Schouwburg in het teken van het 15-jarig bestaan van de Slechte Band. Met hun voorstelling ‘Groeten uit Leiden…’ trokken ze een volle zaal. Het was dan ook niet zomaar een optreden. Een hele serie Leidse grootheden kwamen een gastoptreden verzorgen: Maximum Overdrive, Barry Badpak, de Franciscus Band Leiden en Leidse prominenten zoals Peter Labruyére, Joost Bleijie, Tjeerd Scheffer en Chris Verplancke.

Cultuurwethouder Strijk had als loco-burgemeester nog een verrassing voor de Slechte Band in petto. “Eens in de zoveel tijd is er in Leiden en groep Leidenaren die zoveel plezier en verbinding brengt, dat ze van grote sociale betekenis zijn voor de stad. Tot die tijd doen we het met mensen zoals jullie. Het is mij dan ook een grote eer om jullie namens het college uit te roepen tot Slechtste Band van Leiden.

Het was geen toeval dat de Leidse Schouwburg werd gekozen als locatie. Iets minder dan 16 jaar geleden stond de Slechte Band daar als één van de finalisten tijdens de finale van het Leids Festival van het Levenslied. Tijdens de jubileumvoorstelling blikte de bandleden terug op meer dan 15 jaar muziek maken. Op een luchtige manier passeerden de herkomst van de naam van de band, het Leids Festival van het Levenslied, het Straatmuzikantenconcours de Gouden Pet, de Leidse Waterdagen, Leidens Ontzet en de Leiden Marathon de revue. “Een muzikale tijdreis waarbij we werden bijgestaan door muzikanten die links- of rechtsom hun steentje hebben bijgedragen aan onze ‘glansrijke’ loopbaan,” zegt bandleider Frank van Leeuwen met gevoel voor understatement.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×