De discussie rondom superfoods is al jaren gaande. Onlangs schreef Linda. nog kritisch op haar voorpagina "rot op met je chiazaad". (Foto: BiologischNatuurlijk).

Debat over superfoods in Museum Boerhaave

Museum Boerhaave is woensdag het toneel voor het Grote Superfoods Debat. Foodlog, een nieuwsplatform over voedsel, organiseert er een debat met opinieleiders in de Superfood discussie. Het debat vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Foodtopia.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/194529715″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Het onderwerp van het debat in Boerhaave is de strijd tussen voor- en tegenstanders over vermeende gezondheidseffecten van zogenaamde ‘superfoods’. Over deze producten wordt beweerd dat ze een positief effect hebben op de gezondheid.

Verschillende hoofdrolspelers in de superfoods-discussie komen woensdagavond aan bod. Onder anderen ‘Dokter Frank’ van Berkum (auteur van Slank met dr. Frank en Het Oerbrein), Ralph Moorman (van Hormoonfactor) en diverse experts van het Voedingscentrum en de Federatie Nederlandse Voedingsmiddelen Industrie zijn aanwezig. Dick Veerman van Foodlog leidt het debat.

Het debat vindt plaats in Museum Boerhaave aan de Lange St. Agnietenstraat 10 te Leiden. Entree kost 10 euro (5 euro op vertoon van een studentenpas). Het duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Het museum opent de deuren al om 19.00 uur, zodat bezoekers de tijd hebben om de tentoonstelling Foodtopia vooraf te bezichtigen.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×